Min vän heter José

Matt Mustang svängde förbi hos mig igår och lämnade mitt usb-minne och då bad han mig att ge Kissapan ett "snällt uppdrag" nu till Yran-helgen. Jag misstänker starkt att han börjar tycka att det är jobbigt att hans fru inte är som alla andra..

Jag tycker om Matt så jag ska såklart lyda. Typ.


Kissis, här kommer ditt uppdrag:
Du ska spendera ett dygn med en låtsaskompis. Han heter José.
José kommer att vara med dig överallt och det är viktigt att han inte känner sig utanför. Presentera honom för folk, se till så att han har någonstans att sitta. Bjud honom på dryck och mat (han gillar langos och järn) och viktigtast av allt (nästan) PRATA med honom! Ingen gillar att känna sig ignorerad. Det är ok att låta José planka in ifall du känner att du inte har råd att köpa biljett åt honom men hjälp honom med detta. Jag tror inte att han har varit på Yran tidigare så han kan nog behöva tips om vart det är bäst att hoppa över staketet..
Ska ni gå på nån såndär spelning kan du väl vara lite hjälpsam så att folk inte trampar på honom och så.

Han behöver även någonstans att sova, ska han sova i er säng måste du se till så att Matt inte trängs för mycket annars får du fixa en gästsäng åt nån av dem. Ett annat alternativ är ju såklart att du fixar ragg åt honom, José är singel och tackar nog inte nej till en bortamatch.


Var nu en schysst polare och se till så att José känner sig som en i gänget.

Strafftumme

Jag insåg att jag inte skulle fixa att trippa på tå en hel dag så jag bet i det sura äpplet och tog strafftumme istället. Det gick faktiskt över förväntan bra. Jag är glad åt att det inte är vinter. Tänk att knyta kängor och knäppa täckbyxor utan att använda tummarna!Saker som inte är helt lätt att göra när man har strafftumme:
Knäppa jeans
Knäppa upp jeans
Knäppa skjorta
Knäppa BH
Sätta upp håret
Klippa i saker
Knyta bikini
Fotografera
Äta med kniv och gaffel
Plocka upp hundbajs
Skriva för hand
SMSa
Plocka ögonbryn
Laga ett gökur
Mainkyr

Säkert en massa fler saker också men detta är vad jag kommer ihåg.


En jävligt härlig sak är att på hela dagen träffade jag bara två personer som frågade vad jag hade gjort. Alla andra la huvudet på sned och sa "Åh nej, har du fått strafftumme!?" Vi kan nog lugnt säga att vi har eteblerat det uttrycket nu, åtminstone i Åre.


/Rantamäki

Åska

Vi hade värsta åskan här i gårkväll så jag vågade inte ha datorn påslagen. Det kändes tomt.
Dessutom kändes det lite stressigt, jag hade ju massa blogginlägg att skriva!

Men så är det, nu ska jag se hur många inlägg jag hinner med innan jag måste sticka. Som "tur" är så kommer inte jag att närvara på yran så jag kommer nog ha tid till bloggande i helgen, speciellt på söndag, då ska det regna.


/Ranta

Uppdrag Du är vad du äter, del 1

Rantamäki

Inom tre dagar skall du ha diariefört allt du äter och dricker under en dag och ungefär när. Du får uppskatta hur mycket, typ ett knippe, en tallrik eller en näve och dylika utryck.

Presentera det här på bloggen. Bilder ej så nödvändiga, men det är ju alltid lite roligt.

Och när jag säger att allt ska skrivas ner menar jag allt, även snus. För skojs skull slänger vi in ciggen också.

/Kissapan

Straffingrar

Det var svårt och kladdigt att plocka jordgubbar med straffingrar.

/Kissapan gm Matt Mustang 

Kära lillebror

Är du nöjd nu? Känns det mindre tomt uppe i url-fältet kanske?


Jag hade tänkt skriva om min dag men Kissapan har ju uppdaterat så duktigt nu att jag faktiskt skiter i det. Dessutom är det sjukt jobbigt att skriva långa texter utan tummar..
Imorgon kanske det blir lite Rantaskriveri om ni har tur.

/Rantamäki

Och nu, till någonting helt annat.

Kollade igenom en herrans massa bilder någon dag när jag hade tråkigt. Kan tänka mig att det var under Toalett-arresten. Hittade en bild och började fundera på killar och det här med att pinka in reviret.

Bilden som jag ska visa för er nu är tagen för bra precis 6 år sedan, en sommarnatt, Stråket hade precis öppnat fast stängt för kvällen. Jag hade givit mitt hjärta i forma av en liten sak i gummi till Matt Mustang för att han skulle sätta i sin Opel och vi var o k r i s t e l i g t fulla.

Så här visade han tillbaka sin kärlek.Jag sover på riktigt, riktigt.

Jaha, vad ska man göra? Jag gick tillochmed på Rimi med det där i pannan, inget sa han. Det var bara att gifta sig med karln, ett sådan matchning finns nog bara i himlen.

Tack och godnatt.

/Kissapan

P.S Hoppas att ni spyr nu.

Varmt, någon?

En dag var varmare än de andra./Kissapan

En katt bland hermelinerna

Ja. Nu blev det inte som jag hade tänkt mig. I 30-graders hetta satte jag på mig full Hipedi Hop-mundering, bling och allt. Sen kom Herr Ågren. Jag skakade som ett asplöv. Helvete vad ful jag var. Dessutom tänkte jag på mina kungar i jeans. Hur besvikna skulle dom inte bli om jag inte kom i min A*teem jacka som endast två personer har förärats på denna planet?

Med en halv pizza och en halvflaska Törley under blinget valde jag sida. A*teems sida. Rätt sida, som Rip Rhodes milt uttryckte det. Dimman och han berättade att jag inte bara skulle vara nekade att gå ombord om jag kom i min utklädsel, utan även att det fanns starka tankar om att starta en motblogg mot "Klart du Vågar".

Jag säger tack för allt stöd grabbar. Nu förväntar jag mig att ni, som ni lovade, bär straffingrar med mig.

Så här långt kom jag:


/Kissapan, aka Kattis "Kat" Wiseguy, honorary member / go go girl.

P.S From nu är det vedertaget att om någon (jag, tex) vägrar två uppdrag på rad så kommer straffet att bli straffingrar. Alltå, man har endast tummen kvar. Lycka till att skita.

B-Anus

Hahaha. Det finns ett ställe som heter Banus.

/Kissapan

Operation Husarrest

Många där ute har undrat hur det gick med resterande dag av toalett-arresten. Ja, hur fan tror ni undrade jag, tills nu när jag märkte att jag inte berättat för er.

Det gick bra.

7024 steg blev det, det motsvarar 4.63 kilometer. Tre bajsningar, vilket gjorde att jag fick  friskluft i tvättstugan, där finns nämligen ett fönster. Det bästa med att sitta där hela dagen var att jag behövde inte oroa mig för att missa något bara för att jag blev kiss- eller bajsnödig själv.

Fina naglar. Det tog mej tre timmar att slutföra dem, nu ser dom ut som nerbitna (trots att jag inte gnager) crackludernaglar igen.

Tre måltider fick jag serverade. Jag har visat hur det såg ut när jag åt frukost, tror jag. Så här såg lunch och middag ut. Thank god för Photobooth.
Lunchen var ris och kyckling. Midagen var mini-pizza. Som ni ser har jag förflytttat mig från toaletten och intog lunchen på golvet. Ombyte förnöjer.

Sen hängde jag mest.

Roligaste minnet? Jo, det var när jag skulle fylla fotbadet med varmt vatten. Datorn stod på handfatet och jag buttade ner den i handfatet, brydde mig mindre om vattnet som forsade och orsakade pool på badrumsgolvet. Nej, just det. Det var bara tragiskt och irriterande.

/Kissapan

Våldsblogg

Eftersom jag har suttit i solen och stekt eller varit bakfull dom senaste dagarna så ska ni fanemej få blogginlägg nu när andan föll på, tills ni spyr.

Mendan jag lägger in lite bilder så kommer ett Youtube-klipp med min idol./Kissapan

Tiny Tim - Min hjälte!

Hittade ännu ett klipp med Tiny Tim när han sjunger den där braiga låten Tiptoe through the tulips.Det här är SÅ bra, har nog hunnit kolla på detta 17 gånger redan. Nu ska jag ut i solen igen och ja, jag har tejpade tummar..

Dagens bekännelse

Idag har jag gjort väldigt mycket så här:Och även lite så här:Däremot har jag inte gjort nånting sånt här:Jag insåg nämligen hur överjävligt det skulle bli att gå på tå en hel dag så jag tar smällen med strafftumme helt enkelt.Jag vill förresten dedikera låten här ovanför till Ylvan. Hon och jag har under åren "sjungit" på den många gånger och varje gång har vi varit ensamma om att tycka att den är skitbra../Rantamäki

Straffingrar?

I gårkväll ringde Kissapan mig med panik i rösten och pep nåt om att hon inte ville åka båt i hiphoputstyrsel. Eftersom jag inte alls låg på soffan och sov när hon ringde så kallade jag henne bara mes och sen var samtalet typ över. Sen dess har jag inte hört av henne så jag vet inte hur det gick.
Idag efter jobbet satt jag på broken med ett gäng coola människor och slevade i mig glass och då såg vi Kissis och Matt M köra förbi så jag vet åtminstone att hon lever.
Jag och det coola gänget började iaf diskutera straff ifall det nu är så att hon bangade. Strafftumme är för enkelt den här gången, speciellt för Kissapan som har ett helt batteri av slavar hemma som kan hjälpa henne med livets alla svårigheter. Så enkelt får hon helt enkelt inte komma undan. Då kläckte Jonte idén om straffingrar!

Om det nu är så att Kissis inte har utfört sitt klädsamma uppdrag så får hon banne mig straffingrar i ett dygn.Om det nu är nån som inte fattar vad straffingrar är så är det alltså samma som strafftumme. Fast tvärt om
.


/Rantamäki

Talk the talk and walk the walk

Kissapan läser ju Kens blogg som en liten besatt dåre så jag tror nog inte att hon kommer att få några svårigheter med sin roll som hiphoppare ikväll. Är det trots allt något som känns lite osäkert så kan säkert detta klipp inspirera lite:


Ännu fler Mark in da park-klipp finns här

Prima Ballerina

Rantamäkis uppdrag är av det lättare slaget. Hon ska under en hel dag gå på tå. Hon får inte under några omständigheter sätta ner hälarna. Ett par mjuka skor krävs, eller att hon är ett barfotabarn.

Lyka till, ta väl hand om dina vader.

/Kissapan

Oj.

Igår hände något. Förutom att solen var framme alltså.

Jag vart full. Inget konstigt med det, det brukar hända ibland, speciellt med hjälp av Kickio. Men igår, igår mina vänner vart jag full med min syster. Min KRISTNA syster (och en massa andra människor och norskar). Hon sitter här nu brevid mig, dagen efter dagen före och mår som en lite lite pöl tor jag. Ibland låter hon bara, framstöter små gutturala ljudelser som låter som ett "näe".

Så, mitt herrskap, omvänder man en präktig syster till ett praktfyllo.

Most memorable moment? Under efterfesten utanför HC, utan folköl, men med cigg och ramlösa/godis/chips började vi jämföra brännor. Som tjejer gör ni vet:


Så, nu är vi på väg mot den stora staden Östersund, med Bling i ena handen och Cristal i andra. Matt Mustang har börjat att mjukna lite, men han kommer inte att umgås med mig iallafall.

/Kissapan

Självklart..

..så sydde jag klart min outfit idag. Jag stod på jobbet och handsydde så att fingrarna blödde, det var inte alls kul.

En klänning blev det av det hela i alla fall. Den är tillverkad av en gammal top/linne/korsett-grej, två par avlagda jeans och en hel jävla massa sånt där vitt som man täcker jordgubbslandet med. (Nån som vet vad sånt vitt som man täcker jordgubbslandet med heter egentligen?)

Jag misstänker starkt att det kommer att dyka upp ett uppdrag då jag ska bära denna kreation men vi får väl se hur det blir med den saken.. Strafftumme känns som ett vettigt alternativ faktiskt.

Ikväll tänker jag gå och lägga mig i tid. Jag skiter i att det är fredag, jag är trött som en dåre.

/R

Nu har vi flyttat!

Alla som är coola ändrar sina bokmärken till http://www.klartduvagar.se alla ni andra kommer vi att bolla vidare mot er vilja. Put that in your pipe and smoke it!Puss & Kram
Kiss & Bajs

/Rantamäki

Och hur går det då?

Det går åt helvete! Jag satt uppe till fyra inatt, jag är inte klar.

Jag förbannar Kissapan för detta uppdrag och framförallt så förbannar jag henne för tiden för deadline. Jag kan nu bara hålla tummarna för att det blir lugnt på jobbet så jag hinner sy klart där.
Det är löning idag, chansen att det är lugnt på jobbet då är oexisterande!

Jag måste gå hemifrån om tre minuter och jag är inte påklädd..

Fan fan fan!

Som en katt bland hermelinerna

Här kommer Kissapans helguppdrag:

Imorgon, lördag, ska Kissapan närvara på en liten tillställning kallad Rockaway Boat. Där ska hon se ett av sina favoritband nämligen A*TEEM.

Jag vet vad Kissapan planerar att ha på sig, sin A*TEEM-jacka. Men så blir det inte.

Kissapan ska istället kasta loss från hamn klädd som en hiphoppare. Jag vill se baggy pants, oversized tee, kepa, sneaks och bling. Det vill säga hela konkarongen! Alltså, vi vet ju att hon har det i sig så det borde inte bli några problem.Här kommer lite inspiration:


Lycka till!

Äsch

Det gick inte så bra med flytten, och eftersom jag inte kan/vill hålla på med sånt trams gör vi ett nytt försök när Rantamäki är färdigsydd.

/Kissapan

Ojojoj hur ska detta sluta?

Jag har satt igång, detta var vad jag hittade hemma som jag kunde sy i:

Underst i högen ligger 7983 meter av såntdär som man täcker över jordgubbsland med. Det kan bli en rolig underkjol tänkte jag.


Sen skulle jag sy i det, då var det inte lika roligt längre..Jag hade en någolunda bild av vad jag skulle hitta på som inte var för krångligt. Sen råkade jag av en slump slå på tv:n och hitta en dokusåpa där de sydde kläder. Dessutom sydde de nya kläder av gamla. Då fick jag nån knäpp och började tänka storslaget.
Jag kommer antagligen att sitta såhär större delen av natten.Den dumma flickan raskar vidare.

/R

Fan jag VILL verkligen inte!

Jag har fortfarande inte börjat sy, borde verkligen ta tag i det nu men jag vill ju inte. Inte har jag vågat kolla på klippet heller. Det där klippet är nog det läskigaste med hela julafton. Jag tycker att det är sjukt obehagligt när en av mössen nästan får svansen avklippt. Eller när de syr och han måste ducka för nålen hela tiden, då sitter jag där och gömmer ansiktet mellan händerna, tänk om han inte hinner ducka!?
Och vad är grejen med fåglarnas gayiga outfits?

Men jag ska väl ta tag i saken nurå.
Raska på nu dumma flicka.

/Rantamäki

Rekommendationer and such

Jaha. Det föll på min lott att rekommendera något för er att läsa när Rantamäki strular till bloggen.

Nickitita Min favorit i etern. Tyvärr brukar hon radera sin blogg lite då och då. Sen återuppstår den oftatst ett tag. Men ni har adressen nu iallafall. Spara!

Linda Rosing Komiskt geni.

Härmapan Det säger väl sig självt?

Halleboobiah
Roligt nog en blogg om bröst. Kristna bröst.

Jesuscamp Läs er till den kristna tron. I alla fall hur man beter sig som kristen

Bodega Allt för ett partay OCH snygg hemsida.

The Sun Skvallersidornas skvallersida, inte bättre än Perez, men roligare.

Googla er själv, eller stå för det år minstone. Jag brukar inte bara Goolga migf själv, utan även andra i min närvaro. Man vet aldrig vad man får.

Ja. Det var mina bästa sidor. Nu vet ni vad jag gör om dagarna.

/Kissapan


Förändringar på gång!

Vi har tagit det stora steget ut i cyberrymden och inhandlat en egen domän. Nu gäller det bara att nån (läs jag) tar tag i saken och flyttar bloggen dit. Tyvärr blir det inte riktigt än, jag måste ju spendera min lediga dag med att sy mina egna kläder. Det går lite sådär faktiskt. Man skulle kunna säga att jag inte har börjat. Jag hade ju tänkt att LaboLina i egenskap av sömmerska skulle få coacha mig men hon hinner inte. Jaja, det får väl gå ändå, typ. Kanske?

Men men, jag ville bara förvarna er om att jag förhoppningsvis kommer att flytta bloggen ikväll, det kan tänkas strula lite då och jag vill ju inte att ni ska må dåligt, få panik eller lida av abstinens ifall det inte går att komma in på sidan. Som substitut kan ni kanske läsa lite på en annan blogg? Kissapan kan säkert leta fram några adresser åt er, hon har bra koll på bloggvärlden. Om ni mår väldigt dåligt kan ni höra av er hit på telefonnr: 020-222 444 eller hit på telefonnr: 08-702 16 80Så, nu var det sagt. Nu ska jag skutta ner på byn och köpa sytråd.

/Rantamäki

Nu jävlarSka jag spaa eller döda nån?

/Kissapan

Askungen

Just det, Rantamäki ville att jag ska specificera mig med vad hon ska sy.

Så här beskrivs det på Wiki:

"Kläder bär människan för att skydda sig mot kyla, väta eller värme men de används även som kroppsprydnad. Nu för tiden klär människan också djur i kläder. Med kläderna kan man bland annat markera status, social tillhörighet, yrkestillhörighet eller etnisk tillhörighet, vilket samtidigt uttrycker en avgränsning från andra individer eller samhällsgrupper. Med sin klädstil visar individen på ett enkelt sätt var den står i så väl politiska som religiösa spörsmål.

För det sena 1900-talets ungdom har kläderna kommit att bli en stark förmedlare till vilken stil man tillhör. På 60-talet var hippiekulturen ett sätt att med hjälp av kläd- och livsstil göra andra människor förstådda med vilken kultur man ville tilhöra. Också idag är kläder ett sätt att visa tillhörighet. För att vara "inne" krävs det de nyaste kläderna från det senaste modet som ofta kostar mer än de vanliga kläderna. På så sätt blir det en makt- och statusfaktor att bära nya moderna kläder.

Kläder kan tillverkas av olika material som läder, päls, vävtextil eller konstfibertextil. De kan vara avsedda för att bäras i ett yttre skikt eller, som underkläder, i ett skikt under gång- och ytterkläderna. I människans sätt att använda kläder blir det tydligt att modet är av stor betydelse. Modet skiftar under tidens lopp.

Konfektionskläder delas in i konfektionsstorlekar.

Kläder kan vara könsspecifika, åldersspecifika, stånds-, klass-, eller kastspecifika. Klädedräkt kan användas för att markera grupptillhörighet. Detta är några grupper som kan markeras genom klädsel:

 • Nationen, genom förekomst av nationaldräkter;
 • Ämbetet, genom förekomst av uniformer eller speciellt utformade arbetskläder;
 • Religionen, genom religionsspecifika kläder som dok, huvudduk, burka;
 • Yrket, genom yrkeskläder;
 • Föreningen, genom dräkter som markerar olika rang.

Den som inte bär några kläder är naken."

Om du vill ha ytterligare ledtrådar vilken sorts kläder du ska sy så kan jag berätta att:

 1. Om du syr ett på byxor, kan de vara bra att sy en trevlig topp till det. Annars kan det bli genant, om man inte är Hippie. Vilket du är iofs är. Samma sak gäller om du syr en kjol.
 2. Titta på klippet så har du en liten clue hur och vad du ska göra. Träna möss, lär dem tala och tvinga dom att sy en däkt åt dej. Fast då får du strafftummar.
 3. Tänk på att man bär kläder för att inte frysa, det kanske är bra att sy en ytterkappa (haha) eller en schön schal att vira omkring dej en kall sommarnatt.
 4. Kläderna får gärna vara övermatchade eller i ett enda stycke.
Vad vill du veta mer? Inget hoppas jag, för mina läppar är förseglade.

/Kissapan
Strafftummar!!!

.. ha. Inte en chans, trots att Matt Mustang tycker att det vore lämpligare, roligare och mer effektivt.

Sitter på tjotta just nu och har gjort den jag klev upp. Kände mej något åsidosatt under frukosten, hängde ut med huvudet genom dörren och försökte lista ut vad killarna hade på sina mackor. Sen kom Matt med en tallrik fil och müsli iallafall. Och kaffe, som lämpar sig bättre i avloppet, undrar hur länge han har låtit det puttra i bryggaren. Om jag hade haft en kniv så kanske jag hade kunnat skära i det svarta guldet.

En bild på min frukost. Försöker att inte tänka på alla bajspartiklar som cirkulerar i rummet.Annars? Jo fint.

Det här har jag hunnit med: hängt tvätt, och stoppat in en ny tvätt medans Mattis och Tvåna prompa.

Läst alla mina 31 bloggar jag läser på daglig basis. Tyvärr var det endast 10 som var updaterade, så det gick fort. Det mest intressanta (läs längsta) var Alex försök att sätta dit 118 100.

Jag har hunnit läsa igenom mina dagstidningar, Länstidningen, Östersunds posten, Aftonbladet och Expressen. Fantastiska nyheter.

Jag hittade två oberoende artiklar som gör mig väldigt orolig. Aftonbladet skriver och Expressen rapporterar. Känns det inte som att djuren försöker att ta över världen?

Sen kom tvåan och ville att jag skulle läsa för honom. Jag ledsnade ganska snabbt eftersom han redan kunde alla textbubblor. Sen tröttnade han på mej för at jag försökte övertyga honom om att det Ettan läste för honom igår, var fel. Fast det var det inte.


Nu har Ettan stuckit och fiskat. Hoppas att hans kompisar har fiskekort, för det har inte han. Vi tillämpar uppfostringssättet "Learning-By-Doing".
Tvåan leker hos "Assmuss" och Matt Mustang leker med trimmern ute, så nu sitter jag här, alldeles ensam och funderar på att öppna en spa-avdelning för mig själv.

Återkommer.

/Kissapan

Husarrest!

Det känns som att Kissapan har läst i min hemliga uppdragsidébok när hon komponerade mitt nya mission. Jag har haft en idé om nåt liknande till henne, i min bok fanns det dock lite bättre beskrivning om vad det skulle vara för outfit. Fru Kissapa får därför väldigt gärna utveckla detta lite.


Men nu till hennes kommande uppdrag nämligen husarrest med begränsningar. Jag och lillasyster (min alltså) satt och diskuterade vad vi skulle hitta på. Jag ville egentligen stänga ner henne i Fritzlkällaren men jag gissar att Matt Mustang skulle tycka att hon var i vägen där nere, då föddes idén om husarrest.
Att bara spärra in Kissis i huset är inget att hänga i julgranen, där har hon massor att göra. Att begränsa henne till ett enskilt rum däremot kan bli intressant. Därför ska Kissapan få spendera en dag på toaletten.

Från uppstigning ur sängen på morgonen till nedstigning på kvällen, hon behöver alltså inte sova där. Hon får göra vad hon vill där inne men hon får inte gå därifrån. Blir hon hungrig får hon se till att få mat levererad till sig. Datorn får följa med in men hon får inte ta in möbler och annat tjafs.

Är det så att någon av de andra familjemedlemmarna vill nyttja detta rum så borde det ju inte bli några problem, de är ju inte direkt blyga i den familjen. Skulle det dock uppstå en situation då någon vill ha en lite mer privat atmosfär får Kissapan tillfälligt förflytta sig in i tvättstugan.


Kissis kommer att motsäga sig detta uppdrag då hon tycker sig ha för mycket att göra så mitt tips är att se på det hela som en släng av magsjuka eller nåt. Då vill man inte heller spendera en dag på toaletten men är så illa tvungen.

Vilken dag hon väljer att utföra uppdraget på är valfritt men innan helgen ska det vara avklarat.Lycka till!

Uppdrag Askungen

Vi fortsätter på temat "få Ranta till en husmoder".Veckans veckouppdrag är alltså att Rantamäki ska sy en outfit. Det ska användas gamla kläder och stuvbitar. Ingen beskrivning får användas, och plagget/plaggen ska vara sydda så pass att inga andra plagg behövs användas till det/de. Byxor, kjol, klänning eller dylikt.

Rantamäki, det ska vara passande på dej och du skall kunna ha den offentligt, alltså vore det bra om det täcker kön och lökar. Men iofs, det beror på dej, vill du ha ett avslöjande hål som visar muffen, be my guest.

Om du använder gamla kläder som bas, måste det vara så pass ändrat att man knappt känner igen det när man jämför det med det ursprungliga skicket. Vilket vi kommer att göra.

Skall redovisas med bilder på kläderna du använder, innan du sätter saxen i dem, under själva kreationstiden samt det slutgiltiga resultatet med dej som modell.

Du får ta råd från LaboLina, men det är du som måste sy, klippa och komma med idén till din outfit.

Du har fram till fredag klockan 15.00 på dej att bli klar, redovisning sker kontinuerligt.

Behöver du tyg så har vi en massa massa sånt på Sällbacken. Behöver du något annat så finns det nog här det med.

Fram med saxen och låt fanatsin flöda!

/Kissapan

Mat-Ranta!

Så hur gick det då med mitt kockiga uppdrag? Jo det gick riktigt bra faktiskt:Det finns en massa bilder också, inte här hos mig dock så ni får nöja er med detta så länge.

/Mat-Ranta

Videobevisen SnusmumrikJag säger tack till Seb som under hela kvällen visade sitt stöd genom att baka mina snusar.

Jag riktar även ett tack till Akk, som generöst bjöd på portionssnus.

Och ett sista tack går till Kikio, som inte bara filmade, utan även lärde mig hur man spyr. Fast, det såg lite väl enkelt ut för henne.

/Kissapan

Extra redovisning snusmumrik

Här kommer den utlovade tilläggande redovisningen för uppdrag Snusmumrik:


Jag försökte att baka själv. Det gick så där. Kolla Ranta med handklovar, hon ser nöjd ut iallafall.Jag gillar ite att bli kletig om fingrarna. Så ser det ut efter ett misslyckat bakförsök. Sen slickade jag av fingrarna och svalde smolket på fingrarna. Ser ut som Ranta är avundsjuk eller nått, vill vara lika som jag och härmar min pose.Åhhepp.Och nu; reklam. Jag gillar att mitt avskavda nagellack ser ut som riktigta nikotinkluster på mina naglar.Tyckte att det tog dåligt. Tände en cigg. Sen bytte jag den lösa snusen mot en generalportion.Tillslut blev jag less och drog in tre snusar på samma gång. Inget hände då heller. Fast lite speedad blev jag allt. Det måste vara knark i snus.


Klart slut, snussprut.

/Kissapan

P.s Jag Kissapan, som aldrig spyr, pratade faktiskt med porslinskungen på natten. Om detta var pga av nikotinet eller det faktum att Kikio kulle visa mej hur man gjorde vet jag inte.

Fucken!

Har just spenderat en stor del av kvällen med att foga ihop diverse videofilmade fragment av gårdagens uppdrag, precis när jag började bli klar så kajkade min skitdator ihop och nu är allt borta.
Jag är inte helt nöjd över detta.


Även jag är något sliten efter gårdagen/natten så jag orkar faktiskt inte börja om, ni får helt enkelt vänta tills imorgon. Då kanske jag även kan få loss lite bilder som finns i Kissapans kamera.


Bjuder på den här så länge:

(och nej, jag är inte besatt av rökbara droger, det är en 1:a före 4:an men den syns inte)


/Rantamäki

Redovisning

Tummarna dröjer med redovisning av förklariga skäl.

1. Jag har inte haft några tummar att dra nytta av.
2. Konstigt nog höll vi ut rätt länge igår, som sig bör, därför är jag något trött idag. Har gjort detta för att vara exakt: suttit. Luggit (inte det sexuella). Gått säkert 500 steg. Hängt tvätt, en gång. Tittat på när Matt lagat mat.

Snubblade förresten över något roligt. Det är tydligen ett pågående bloggkrig där ute i internetet. 1000apor mot Sveriges rap-elit, som det tydligen finns. Så här skriver Ken Ring:

" ps: Till shulman, akta er.
Man kan få stryk för småsaker i denna värld.
Anmäla e fett keff men att slå sönder är nog mer rätt.
Folket, ni vet vad ni ska göra. 1"


Visst kan man inte låta bli att förundras över den svenskan han svänger sig med? Kens sätt att sammansätta ord till meningar är helt makalöst. Jag säger då det, mannen har fanatasi, det ser man på hans sätt att skriva. Läs gärna igenom bloggen så fattar ni.

Jag kommer i alla fall att följa kriget som en liten utrikeskorrespondens i Afganistan, ihopkrupen i en ittebitte liten grotta för att inte vara i skottlinjen. Sånt gillar jag.

/Kissapan

P.S Snusmumriken kommer med en mer genomförlig redovisning imorgon också. Fullspäckat schema helt enkelt.

Lök!

Hemma från Duved, det blev ganska sent tydligen.. Jag har lagat mat och Kissapan har ätit lök. Jodå, ni såg rätt, hon har ÄTIT LÖK!!!

Det var nog det roligaste på hela kvällen.


Nu ska jag sova men bilder och annat kommer förhoppningsvis under morgondagen.


/Rantamäki

Tummar

Att leva utan tummar är intressant. Nu när jag skriver till exempel. Jag pekar "fack yo" åt er allesammans. Inte för att ni förtjänar det, utan för att det är roliare att skriva då. Man har sjukt mycket hjälp av sina tänder i såna här lägen faktiskt.

Igår var en intressant dag förresten. Vi var på trettioårskalas. Det började klockan 12.00, längst upp i skidbacken i Ösd, med picknick. Det var sista gången Matt Mustang få vara picknick-ansvarig. En macka och en grillad kycklingklubba var fanns det att äta. Tur att varken jag, Ettan eller Tvåan äter kladdiga skinbeklädda hönsben, speciellt inte utan bestick. Man blir ju för fan kletig om fingrarna. Jag tjyvköpte en korv på Smatoil innan vi skulle äventyra.

Sen gjorde vi sånt här:

Obs. Det är INTE jag på bilden. Skulle aldrig få för mig att göra nått sånt trams. Får en tvångstanke dock när jag står nedanför och kollar. Tänk om man skulle ge sig på klättring och bajsa på sig mitt på väggen. Eller bara släppa en fis. HUR berättar man det för åskådarna/vännerna?Jaja, sen var det dags för nästa gren. Det ser inte så högt ut, men rätt högt var det. Här hade jag klunsat till mig ett frikort. Det gjorde att nästa gren var min. Oavsett vad det var för något.


Min gren var enkel. Trapets på hög höjd.


Kände mig som gelekvinnan. Eller Superwoman menar jag.. Matt Mustang trodde aldrig att jag skulle göra det. Men, vafan, det var INGEN annan som hade bangat under hela dagen. Det var bara att köra, Klart du vågar.

Min käre vän Mats klär av mej. Mest för att jag inte kunde med det tekniska. Eller nu ljög jag. För att mina händer inte fungerade.


Sista grenen visade att Ettan är modigare än mig. Det framgår inte av bilden, men det är en svinstor gunga som inkluderade ett fritt fall i starten. Inte ett endaste ljud släppte han ifrån sig under fallet / gungningen. Likblek var han när han släpptes lös. Sen klättrade han upp och gjorde det igen.


Sen orkade vi inte mer. Åkte hem, dränerade på adrenalin. Fast först blev vi utfodrade.

/Kissapan

Kocken

Rantamäki: jag ser det som ett nöje och ett slags bonusuppdrag att äta din mat ikväll. Jag ser mest fram emot vitvinssåsen. Som du förstår får du inte medvetet sabotera maten. Men det vet vi alla att du inte kommer att göra, men mest troligt är det bra att grunda med en körvmebrö innan vi sätter igång? Själv har jag tejpade tummar.

/Kissapan

Kissapan, nu vill jag att du lovar mig en sak.

Både du och jag vet hur illa mat jag lagar kan smaka. Därför vill jag ha ett löfte från dig att du åtminstone smakar på allt jag serverar idag!


Tack
/Ranta

Hemmafru från 50-talet?

Jag misstänker att Kissapan försöker att göra om mig. Hon försöker göra om mig till en hemmafru från 50-talet!
Varför skulle hon annars ge mig uppdrag som barnpassning och matlagning?

Jag har även starka misstankar om vem den "hemliga singelmannen" är. Men varför hatar Kissis och Matt Jonte? Vem det än är så måste det ju vara nån som de tycker illa om eftersom personen i fråga ska tvingas äta min mat.


/Rantamäki

Hej tomtegubbar målar naglar och hänger pyntet runt halsen.

Här kommer Kissapans uppdrag:

Kissapan ska på fest ikväll och inför den festen ska hon förbereda sig genom att måla naglarna, eller ja, fingrarna snarare. Hela ovansidan av fingrarna ska vara målade, på alla tio fingrar. Om hon under kvällen får frågor om detta ska hon svara att hon råkade måla lite utanför bara.
Del två i festförberedelserna är att välja smycken. Jag vill att Kissapan väljer ALLA sina smycken. Alla halsband, alla armband, alla ringar. Till detta så många och så stora örhängen som möjligt. Om frågor om detta ställs ska hon svara att det var så svårt att välja och att "less is more" är för loosers.

Den sista delen av uppdraget är att ingenting under dagen/kvällen får drickas utan snapsvisa. Olika visor varje gång, hitta på egna om det behövs. Snapsvisorna ska sjungas högt och med baktanken att fler ska delta i skönsången.


Att allt detta är ett uppdrag får inte nämnas!Detta ska som vanligt dokumenteras med film och foto.
Lycka till!

Dagens

Jag har försummat min andra blogg rejält sen detta vansinne startade, därför skrev jag om min dag där istället för här. Vill ni veta så är det bara att gå in och läsa.
 

Jag tänker inte kommentera mitt kommande uppdrag just nu, först måste jag smälta det faktum att en av mina bästa vänner är självmordsbenägen.


/Rantamäki

Kocken

Rantamäki här kommer uppdraget för helgen:På söndag ska du laga och servera, oss och en manlig bekant, en läcker trerätters meny. Den består av:

Förrätt:
Carpaccio på reninnanlår, västerbottenost och rårörda lingon med en dillolja på sidan.

Varmrätt:
Fylld lax med vitvinssås. Fyllningen ska bestå av phliadefiaost, smörstekta champinjoner och dragon. Till detta severas färskpotatis och en sallad.

Efterrätt:
Blåbärspaj på en dinkelbotten, med glass.

Alla ingredienser kommer att finnas på Sällbacken, hämtning sker efter stängning av affären du "jobbar" på. Du får gå efter recept (annars kommer vi andra att med säkerhet att avlida). Recepten finns att hämta på Sällbacken, samma dag du kommer hit. Medhjälpare finns, men du är chefen och skall göra allt finlir.

Skall naturligtvis redovisas med bilder och kanske en och annan film, jag hjälper dig med dokumentationen av uppdraget. Barnen kommer att vara färdigätna.

Uppdraget skall utföras med lämplig klädsel. Vad detta är vet jag inte, det är upp till dej. Men jag kan tänka mej att du bör jobba efter devisen "less is more", då det kommer att finnas en "singelman" med i sällskapet.

Så klart kommer du även att servera oss vid bordet, upplagt på tallrik, snyggt och prydligt tillsammans med tillhörande dryck.

Vill du så får du baka pajen kvällen innan, men det blir roligare med tidspress.

/Kissapan
Update:

Glömde ju, du ska ju naturligtvis sköta dukning och dekoration också.

Eg er tillbake

Nå, jeg vet att dere har savnet med utroligt mye denne uken som har gått.

Har ju bare varit i det svaert ödslige lande i vest, Norge. Kommer ikke att kjede er med en rapport om uken, peaken var når jeg og barna låg i hengmatta i regne och nynne på denne fine visen.Den sangen betyr illmarigt mye for mej å. Svartballe i mannemusa er det fineste ett mennske kan opplev.

Återkommer snart med ett helguppdrag för Rantamäki.

/Kissapan


Är det?

Är det fredag?

Vid liv?

Haha det känns som om vi bara försvann, både jag och Kissis. Det gjorde vi inte, eller jo, men inte jag. Kissis försvann till utomlandet, utomlandet i väst. Fast inte till det coola utomlandet i väst utan till Norge. Själv är jag sjukt jävla busy busy bee den här veckan, sju dagar av busy, helt galet, jag vill ju bara lata mig egentligen.

Ingen av oss har fått något nytt uppdrag heller men vi tar igen det sen.


Kärlek
/Rantamäki

Slutgiltig redovisning av "Reverted Dragqueen"

Här kommer Leas/Mariannes/whatevers redovisning av sitt gästuppdrag:Här har vi precis köpt batteri'n till kameran och är på väg till bussen.. Man kan se hela min underbara kristna outfit som består av en röd/vit-randig klänning med sjukt fula knappar, en laxrosa kofta, vita leggins, svart-rosa benvärmare och vita converse med svarta prickar.
Accesoarer; Kryckor pimpade med rosa scarf, en lika laxrosa converse-väska och en rosa rosett i håret.Siri insisterade på att ta den bilden. Texten talar för sig själv.En stärkande burgare på BK innan puben. Där ser man även att jag inte ens har nagellack!Det blev lite varmt på puben plus att det faktiskt inte var bekvämt att ha alla knappar stängda så det fick bli lite klyfta!Kvällen blir blötare och blötare och detta är runt midnatt kan jag tänka mig... Siri är på väg hem och vi passar på att ta en cigg och posa lite innan hon smiter.Jag och Tone drar på Cro Bar på "efterfest".. Där dricks det både jäger-shots och mera bärs. Jag saknar mina ögonbryn.Här är vi på väg hem. Har väl redan tagit 2 bussar och väntar på en tredje. Nyktert? Inte!
En favorit i repris från sällskapsresan 2 där Tone och jag träffades för första gången. Den "snaps"visan sjöngs många gånger den veckan och även den här kvällen! Spelades in på Cro bars efterfest mellan bild 6 & 7.

Natural Born Snuser?

Nåja. Men här följer min redovisning av uppdrag SNUSFYLLA:

Rantamäkis förhoppning med detta uppdrag var alltså att jag (rätt orutinerad snusare) skulle uppleva en skön snusfylla på äldre dar. Med allt vad det innebär; snurrig, illamående, reducerad ansiktsfärg och slutligen en uppkastning (jag som inte ens kastar upp när jag är magsjuk).

Så här gick det:


Skruf STARK Lös... Nu är det bara att vänta, tänkte vi alla. Sved? Jo, då.


Men icke! SNUSFYLLAN uppenbarade sig inte... Försökte förgäves späda på med en tagg...
Rantamäki blev däremot så berusad av handbojornas(skymtas vid klockan) upphetsande effekt, att det lätt misstogs för en desperat!jagharinteluggitpåenmånadfylla...

Därefter följde ett par timmars(!) kedjesnusning. Till en början plusade jag på med en portionsprilla tillsamans med min Skruf Stark Lös. Men målet var ännu ej nått...

Spottade ut, och lade in tre(! igen) portionsprillor; två upptill på vardera sida och en nertill på mitten.
Nu! Nu infann sig Ann! Snusfyll-Ann! Nu snurrade det till lite extra, men väntade fortfarande på den andra Ann. Spy-Ann.
Hon dök aldrig upp....

Videobevisning kommer inom kort!

/Kissapan.

Redovisning av gårdagens SMS-roulettIgår vart jag ju då tvungen att skicka sms till tre killar ur min telefonbok, dessa tre killar slumpades fram.
Såhär gick det:


Sms #1: Hej och tack för senast! Du bör uppsöka läkare, det har jag gjort. Hepåre.
Skickades till Andy O. Stackars Andy ringde upp ganska omgående, jag fick inte svara. Stackars Andy ringde då till vår gemensamma vän Lina och frågade vad det var för fel på mig. Lina fick inte berätta. Förlåt Andy!Sms #2: Du, vi måste prata ring.
Skickades till Jens L. Jens ringde också upp efter ett tag, jag fick inte svara. Jag tror inte att det var så synd om Jens, han känner mig bättre och tog det antagligen inte på så stort allvar.Sms #3: Jag är så jävla besviken! Tror inte du att ditt snack når fram till mig...
Skickades till Peter CC. Peter ringde inte upp men tidigare idag fick jag ett sms från honom där det stod: Durå, är du så mycket bättre? Kul tjejer, jättekul. Jag är datanörd, jag vet om allt som händer på internet. Sluta stör nu, jag har semester. Hinner inte spela med, ölen blir varm, helvete. Puss! Det är inte ett dugg synd om Peter helt enkelt.


Här ringer stackars Jens..

 

Nu 24 timmar senare har jag skickat ett nytt sms till dessa tre pojkar, där stod det: Hej och förlåt för det konstiga sms:et du fick igår. Det var ett skämt och allt har sin naturliga förklaring. Om du vill läsa den naturliga förklaringen föreslår jag ett besök på: klartduvagar.blogg.se Tack för visat intresse /Ranta 

Förhoppningsvis så förlåter de mig.

Grillafton i goda vänners lag

Igår var det alltså grillafton hos familjen Kissapa. Jobbigt nog var det en sån bjudning där man skulle ta med sig egen mat, snacka om att förlora hela poängen med att bli bjuden på middag! Jag tog med mig färdiga köttbullar och en fryspizza.

 

Kissis gjorde ett par någorlunda tappra försök till att få en snusfylla men jag tycker nog inte att hon uppnådde önskat resultat. Tyvärr.

 

Jag fick mitt straff för ”dåligt men ej misslyckat försök till kuknästornuppdraget”, jag fick gå hela kvällen med händerna ihoplåsta med handklovar. Det kändes lite sådär faktiskt. Jag fick dessutom ett nytt uppdrag, sms-roulett. Detta uppdrag tänkte jag redovisa i ett eget inlägg om ca en timme. Då har det nämligen gått 24h så att jag får höra av mig till de drabbade stackars pojkarna.

 

Vart Kissapan är vet jag inte riktigt. Jag misstänker starkt att hon har flytt landet, varför är lite oklart. Så illa var väl inte gårkvällen?

Jag har ett grymt uppdrag åt henne men jag måste ju hitta snärtan i fråga först. Dessutom har ju hon ett uppdrag att redovisa!

Jaja det löser sig.

 

Lite jobbigt var det allt med handklovarna..

 

 

Mina köttbullar fick dela spett med tomat och svampinjoner.

 

 

Kissis försöker baka sin första prilla.

 

 

Sen slängdes jag ner i Fritzlkällaren.

 

 

Kissis filmade stolt sin son som hade lärt sig "trick" av tanta Ranta.

 

 

Sen åkte vi in till Åre, i bilen uppstod ett problem med säkerhetsbältet och handklovarna.

 

Fler bilder finns men jag orkar inte ladda upp nå mer, men som sagt, jag redovisar mitt senaste uppdrag lite senare ikväll. Kissapan redovisar sitt uppdrag när vi hittar igen henne. Vi har ju även ett gästuppdrag att redovisa, det kommer. Ha tålamod.

 

/Rantamäki

 

Hemkommen!

Jag har varit hos familjen Kissapa jag fick mitt straff och jag fick mitt uppdrag. Denna bild visar mig med straffet på mig men precis innan jag fick uppdraget. Sen gick det bara utför.


Mer om allt kommer imorgon. Kanske.

SMS-roulette

Rantamäki skall under kvällen spela SMS-roulette.

Regler:

3 sms till 3 killar i hennes telefonbok. Numrena på killarna kommer hon att ta fram med hjälp av tärningar. Alltså kille nummer fem i telefonlistan, osv.

Hon får skippa släkt. Annars kanske det blir lite konstigt.

Ingen övrigt kontakt med killarna får förekomma under 24 timmar. Hon år alltså inte svara på varken samtal eller sms.

Sms nr 1: "Hej och tack för senast! Du bör uppsöka läkare, det har jag gjort. Hepåre"

Sms nr 2: "Du, vi måste prata ring."

Sms nr 3: Jag är så jävla besviken! Tror inte du att ditt snack når fram till mig..."

Så. När detta är publicerat sitter Rantamäki i en bil, på väg hem till oss för grillfest. Hon kommer att få uppdraget på papper, jag kommer att filma det hela. Videoredovisning kommer imorgon alltså!

/Kissapan

P.s för er som känner Rantamäki och får ett sms, spela med för sjutton! Bombardera henne med sms! Agera!

Snusmumrik

Vaknade klockan 7.30, en lördag. Blev klarvaken när det gick upp för mig vad som väntar: snusfylla, yay! Visst, vi ska ha ett gäng med vänner och Rantamäki över på sommar-grillmiddag, men vad spelar det för roll när jag ska färdas tillbaka i tiden. 8 år för att vara exakt.

Ojoj, vilka minnen. 7:an, Sporthallen, "jag har mens"-ursäkten bara för att man inte orkade vara med. Istället baksnusade vi. Jag ska dänga mina barn om dom blir oss. Det vore ju också konstigt om dom skolkar från gympan för att dom har mens.

Allt är förresten Rantamäkis fel. Hon flyttade hit från farliga Nacka, hade den farliga looken av kickers, och farliga korta tröjor som visade magen. Jag försökte att mobba henne för att hon var så farlig, i säkert två veckor. Sen blev vi fulla, jag åt kattmat och vi blev vänner. Det var i nian och det var tider det.

Tror förresten att Marianne har blivit våldtagen och rånmördad på Ldns-gator, för hon svarar inte på mina sms. Eller så är hon fortfarande full, det är en möjlighet.

/Kissapan

Преступление и наказание

Vet ni, under rådande omständigheter så är jag faktiskt jävligt glad att jag inte la ut några filmer där kunderna syntes. Inte för att det hade varit olagligt eller oetiskt utan mer för att till och med jag (för det mesta) vet när det är dags att sluta provocera. Ibland är det helt enkelt bäst att inte spä på utomstående människors idioti.
Jag tar mitt straff, släng ner mig i familjen Kissapas Fritzlkällare och föd mig på vatten och bröd eller nåt. Straff blir det så långt är det klart. Det är ok, jag ser nästan fram emot det faktiskt. Tråkigt va?


Att det nu finns folk som är så ensamma att de måste ringa till polisen för att få någon att prata med, det är inte roligt. Det är tragiskt.

Jag kan skämta om mycket och jag kan skämta lågt. Jag kan skämta djävulsk lågt. Men random psykiskt ostabila människor som är trasiga i hjärtat vill jag inte skämta om. Inte nu i alla fall.
Kanske nästa vecka?


/Rantamäki

Delredovisning "Reverted Dragqueen"

Eftersom Marianne inte har till gång till våra inloggningsuppgifter, och inte någonsin i helvetet kommer att få det, så kommer jag, Kissis, att redovisa åt henne.

Nu kommer en "förebild":Så här ser hon ut idag, inför sitt uppdrag:


Fler närbilder och fyllebilder kommer senare.

Uppdraget är allstå i full gång på Londons osäkra gator.

/Kissapan

Humor

Det här med humor är ju roligt. Att det är så olika, alltså. Fast mest tycker man ju att det är konstigt.

Jag skrattar mig fördärvad åt andra, helst iallafall. Fast ibland skrattar jag åt mig själv, men det känns inte alltid lika befogat.

Sån här gillar jag:


och:


..eller det faktum att Rosings son inte kanske är helt säker på sin läggning ännu

Fast det här roar mig mest.

Kalla mej konstig, men jag kan tycka att det är lite underligt att utlysa en tävling för roligaste fotot, sen väljer man dessa som bland de bästa.


/Kissapan

Kuknästornet

Jag känner mig barmhärtig idag, det gillar vi INTE. Jag mumlar mitt mantra för mig själv "jag är ond, lak, ondskefull, illvillig, illasinnad, fientlig, ovänlig, ondsint, argsin, sadistisk", barnen tittar upp från sin StajWåjs-lek när jag vankar av och an framför dem.

Alltså. Jag har svårt att bestämma mig. HJÄLP, Nu är det ni som kommer att bestämma om Rantamäkis uppdrag har klarats eller inte.

Her life is in your hands!

/Kissapan

P.s slänger in en bild till på min syster i sitt vardagliga liv, men mask och bakochframvänd kropp. Dom kan gör mycket dom där sleazerockarna. Jag har hört att för att man ska få vara med i Mötley Crües fanclub så måste man först operera bort alla ben i kroppen och ersätta det med gummistavar. Coolt va?

Välkammad utter!

Ja ni, jag vet inte riktigt.. Jag slet hela dagen med att klämma in uttrar, taxar och annat trams i mina konversationer med kunder men det blev inte så mycket av det. Dels för att det var så mycket som lät runt omkring så det var svårt att få till klipp där det faktiskt hördes vad jag sa och dels för att jag inte vågade filma kunderna (det kändes som inte ok helt enkelt). Nu ser det mest ut som om jag står och pratar med mig själv, vilket jag iofs brukar göra ganska ofta.. Jaja, vi får väl se vad Kissapan har att säga om detta imorgon.

Jag fick för mig att det inte går att höra vad jag säger, därför slängde jag på text. Det ser väldigt -95 ut men det bjuder jag på. Det tog mig en timme att fatta hur jag skulle göra för att lägga på text och sen en timme till för att faktiskt få dit den. Egentligen ville jag använda mitt favvotypsnitt windings men så många timmar orkade jag inte sitta.
Klart och betalt!

Roliga anekdoter från dagen som gått.

1. Matt Mustang sa vackra ord i mitt öra: "tänk att jag är gift med världens äckligaste", sen kramade han mej ömt.

2. Tvåan vid middagen: "Mamma, du har skägg".

Summa summarum är att jag skall sluta äta ärtsoppa, eller sluta äta alls och gå till en barberare. Nu har jag ingen stor erfarenhet med just det, men visst är barberare såna med lustiga randiga kostymer som sjunger roligt?

/Kissapan

Gästuppdrag " the Reverted Dragqueen"

Marianne här kommer det, håll i cowboyhatten:

Du ska, under ett krogbesök (helst fredag) som varar som det bör hela kvällen och natten med efterfest och allt, vara helt naturell.

Med det menar vi att inga ögonbryn får målas i, inget puder får daskas på osv. Du får inte heller fixa håret, du får dock kamma det.

Du ska inte se ofräsch ut, utan du ska vara nyduschad och som en nyponros. Bara osminkad och ofixad.

Kläderna ska vara bekväma, men INTE uppklädd, eller utklädd som vi brukar skojar till det med. Inga klackar.

Bonusuppdrag: Hitta en rosa klänning, riktigt babyrosa och söt, ha den under kvällen.

Uppdraget skall redovisas med bilder, kanske en film om det händer något roligt. Ta hjälp av dina vänner.

För er som tvivlar på att detta uppdrag är svårt för Marianne kommer en bild som demonstrerar hur hon ser ut till vardags:


Marianne sitter till vänster, eller höger (har lite svårt med det), men i prickigt iallafall. Hon har nått i ansiktet.

Good luck, Chuck.

/Kissapan och Rantamäki

Surrealism

Jag ringde Kissapan för att prata om härmapan men Kissapan låg och sov. Min värlsdbild känns lite skev just nu.

Förresten:
Vi har fortfarande lite problem med att vissa kommentarer inte syns, ingen vet varför. Vi tror inte att det har att göra med att vi ogillar er som kommenterar. Vi tror att det har att göra med teknik. Förlora inte hoppet, vi jobbar på saken. Med vi så menar jag jag.


/Rantamäki

Förvirring på sällbacken

Kissapan får egentligen inte vara uppe så här sent, detta pga att hon slutar fungera efter klockan tio. Gästuppdraget hon nämner i inlägget här nedanför är ju inte alls det första. Ylvan tilldelades (och klarade) det första! Hur kan man glömma en sån sak? Ylvan kan dock inte kallas för oskuld, hur det är med Marianne på den punkten vet jag inte. Jag tror men jag vet inte.

Hur som helst, även jag är fnittrig av förväntan inför Mariannes uppdrag. Klart du vågar!


/Rantamäki

Gästuppdrag nummer 1.

Yes, imorgon kommer vårt första gästuppdrag. Det är min tappra syster Marianne som tar uppgiften att spräcka oskulden på vårt lilla "gästprojekt".

Good Luck honey, säger jag. Trots att det skall vara realistiskt, så kan jag, som storasyster, vara ordentligt sadistisk.

Uppdraget kommer i morgon förmiddag

/Kissapan

P.s Åhh, jag är fnittrig som en tonåring! Det pirrar konsigt i min kropp.

Bloggtoppen

Uppdatering av bloggtoppsstausen:

Plats 36 på humorlistan! Yes.

/Kissapan

Kuknästornet

Här kommer Rantamäkis nya uppdrag.Hon skall alltså säga fel till sina kunder. Helst hela tiden, men det som är ABSOLUT viktigast är att hälsningsfrasen "Hjärtligt ihjälkomna ska ni våras" och att tackfrasen "En tacksåmocka, en tacksåmocka" finns dokumenaterat under dagen. Här behövs inga bildbevis, endast ljud. Det kanske går att sätta telefonen på ljudupptagning och ha den i BH:n, en kompis som sitter i den sköna fåtöljen och låtsas fippla med sin mobil, eller kameran bakvänd på disken. Fantasi krävs, vilket gör att uppdraget kan vara lite svårt att klara. Minst två "incidenter" skall redovisas.

/Kissapan.

Kändisspotting

Min favoritsport är kändisspotting. Jag är nästan lite avundsjuk på SM-guldmedaljören Preggot, eftersom hon jobbar på ett ställe där det enda man kan göra är att "kändis-spotta" (ordet kändisspotta är ett exempel på när försvenskning av engelska ord inte fungerar så bra).

Här är min lista för helgen:

1. Den första vi ser är den gamla legenden Johan Johansson. KurtSunesMedBerit, eller KukenStårMellanBenen heter den fina gruppen han var med i. En röd basketsko och en svart hade han på sig, och en utväxt på fresyren, ljust inne vid hårbotten och svart resten, han är inte så fashion.

2. Killen med det stora håret i gruppen som sjunger "Mina Hundar". Fast han hade rakat av sig håret.

3. Peter Plumky, eller vad han heter. Den leksakstokige mannen i Antikrundan. Han hade däremot ett stort hår.

4. Eagle-Eye Cherry. Fast egentligen räknas inte han, för det var inte jag som upptäckte honom. Det var Snakeheart och Matt Mustang, jag hann bara se ryggen. Fast han hade cykelhjälm eftersom han cyklade, en av de farligaste sakerna man kan göra i Sthml city.

5. Henrik De la Cour, sångare i bandet Yvonne som lades ner för ett par år sedan. Han gick på kryckor, beundransvärt eftersom han också var på Brus, och konserten var 3 timmar lång och han hade ståplats, precis som vi.

Beat that.

/Kissapan


Snusmumriken?

Kissapans nästa uppdrag blir också enkelt, kanske inte lika bekvämt men svårt ska det nog inte bli i alla fall. Kissapan ska nämligen skaffa sig en snusfylla.

 

Jag vill se henne bli grön, jag vill se henne raggla och jag vill se henne spy.

 

Eller ja.. Jag vill inte se henne spy, jag hatar att se folk som spyr men jag skulle finna det roande om hon spydde. Så elak är jag.

 

Så nu är det bara för Kissis att proppa käften full med snus. Fyll på till önskat resultat uppnåtts liksom. Låt Mat Mustang hålla i kameran.

 

 

 

Ett litet tips på vägen: Lilla J påstår att skruf stark nog är det bästa snusvalet för snabbt resultat.

 

 

Lycka till!


Redovisning Brus Sprinnstin

Oj, vilket trevligt uppdrag!

Här kommer redovisningen i bilder:

På väg från Jörg Bling som vi bodde hos. Av någon konstig anledning mådde jag inte helt hundra. Kanske var det för att ölen kostade 25 kronor dagen innan som ställde till det? När man kommer från en ort där ölen ALLTID kostar 59 kronor är det lätt att ta till i överkant.
 Preggot var avundsjuk på min skylt, ville hålla i den en stund och känna sig viktig. Kung Karl som sitter med sin blonda fresyr i bakgrunde skämdes mest över att jag var med i hans gäng. Konstigt. Jag fick inte ens sitta på hans filt, utan var helt utfryst på min egna lilla kant. Men det var det värt, med en så fin skylt.Glatt gäng på väg från parken som underligt nog hette Allmänna vägen. Vi är så lyckliga!

Jag försökte hålla mig till Kung Karl hela tiden. Inte för att det var mest bara han som kunde vägen, utan för att han tyckte att det var pinsamt. Kolla tjejen som spanar in mig.Maling tog en bild på mig och min skylt på spårvagnen, men eftersom min telefon ligger i Öset så kan jag inte lägga upp den.

Man skulle kunna säga att det var bara jag och nån till som hade kommit på idén att gå och titta på Brus.
Eftersom jag inte fick ta med mig en skylt på pinne, så tog jag med mig bara skylten."Kolla Kung Karl, jag står jättenära dej". Han visar sin bästa min, som tack för Rantamäkis lilla påhitt.Ntå, va fint vi har det. Julia fick inte plats. Nanster is sporting pillow-hair.Nu var det slut. Synd.
En sak jag la märke till var att antingen så är alla människor Årefixerade eller så är dom bara dyslexsiska eller vad det heter. För den enda typ av kommentar som jag fick för min skylt var "har du åkt ända från Åre", "men, oj, Åre",  "kolla hon kommer från Åre". Ytterst märkligt. Fast å andra sidan kanske det bara var dom som är dumihuvudet som kommenterade, dom andra tycke att det var jag som var dumihuvudet.

En annan sak var att ölen kostade 45 kronor! Perfekt, tills vi märkte att det var folkpiss aka folköl, 2,8 procent.

Over and out.

Kissapan

 

Gästuppdrag

Ylva som fick ett gästuppdrag att trycka ut en bebis inom tre dagar, LYCKADES. I natt kom lille Rio, en grabb på 3940 gram och 51 cm. Grattis vännen, och för att citera pappa Criget: "Vicken King".

Hemma

Jag överlevede. Men det var knappt.

Det visade sig visst att biljetterna som vi skulle använda för att förflytta våra rövar från El Stockholmo till Öset var bokade i torsags. Alltså satt vi fast ett tag. Men vad löser inte lite mutor?

En redovisning kommer imorgon.

/Kissapan

Jag har snattat

Hoppsan liksom, det var inte ens ett uppdrag. Jag bara snattade lite ändå.


Mariell: om du läser detta, så.. ja.. du vet det där halsbandet som jag inte visste om jag ville ha, jag har det nu.. Sorry.
/Rantamäki (som tydligen driver den här bloggen själv?)

Mina ord är magiska!

Eller jag vet inte, det kan ju vara så att det är våra uppdrag som är magiska men eftersom Kissapan fortfarande lyser med sin frånvaro så tänker jag ta åt mig hela äran.
Igårkväll gav jag ju Ylvan ett uppdrag att föda barn och stax efter får jag ett sms om att vattnet hade gått och att de var på väg in. Sen har jag inte hört nåt mer men eftersom man har tre dagar på sig att fixa uppdragen känns det ju som ganska säkert att hon fixar detta.

Coolt va?


Är det nån mer av er läsare som väntar på en vattenavgång eller vill få nåt annat gjort så är det bara att höra av er. Jag låter gärna mina magiska ord hjälpa fler.


/Rantamäki


____________________________________________________________________________________________

***UPDATE***

Precis i samma sekund som jag tryckte på "spara & publicera" fick jag ett sms ifrån Ylvan om att det inte hade kommit nån bebbe än. Och vips började jag tvivla på mina förmågor. Men som sagt, hon har tre dagar på sig..

Gästuppdrag!

Eftersom Kissapan är spårlöst försvunnen så tar jag ett sånt där demokratiskt enväldigt beslut att dela ut ett gästuppdrag. Mottagaren av detta uppdrag är vår goda vän Ylvan.
Ylvan skulle ha fött barn för flera dagar sen men har ännu inte lyckats övertala bebben att det är ok ute i den riktiga världen så bebben stannar där den är. Alltså, det är väl ok och förståligt egentligen, därinne kan den ju hålla koll på mamma men vi andra börjar bli avundsjuka nu. Vi vill också träffa honom/henne/den/det.

Ylvans uppdrag är alltså att övertala sin inneboende att flytta ut. Alla medel är tillåtna och Ylvan får även ta emot hjälp från vem hon vill.

Nu kör vi.
Lycka till Ylvan!


/Rantamäki

Jag undrar om hon överlevde?

Igår kväll fick jag några mms av Kissapan men inget av dem gick att hämta. Sen dess har det varit tyst.

Jag undrar om hon lever fortfarande, gör inte ni?

/Rantamäki

Får man nåt för sväda och verk?

En sak som inte var kul igår var svädan! Satan i gatan vilka vidriga kryp. De satt som i klungor i ansiktet på en och tuggade loss. Allvarligt, om man drog med handen i hårfästet så vart den helt svart.Nu måste jag hitta en outfit som matchar rödprickighet..


Jag hoppas att det inte var nån som tvivlade

För självklart lyckades jag med uppdraget!


Jag började med att ta mig till Duved för att styra upp det där med hatten:

På bästa countrymanér tänkte jag att jag kanske skulle kunna spela mig till en hatt.När det inte funkade gav jag mig ut på byn för att jaga vidare och tada!Dessvärre var det på en så kallad förfest som jag hittade hatten och jag fick ju inte förfesta så jag satte mig en bit bort och drack en öl.Sen tog jag med mig Tommy som fotograf och begav mig mot festivalområdet. Där fick jag åkband.Kolla där är hon! Jag tänkte posa lite med pennan men han i röd skjorta skrämde mig.Här joddlar Kicki - sjukt fint!Åhh Kicki! Här började jag försöka få kontakt, det funkade inte nå bra.Så jag gick och klättrade på staketet bakom scen istället.Ett vinnande koncept visade det sig!En lustig sak som jag såg nu när jag kollade på bilderna; ser ni hur rädd hon ser ut?
Skräcken lyser ju i ögonen på henne! Jag undrar varför?Här är den!Firade med att smygsupa.Sen drack jag lite ofentligt också.Sjukt nöjd!Sen kom Marita och tog tillbaks sin hatt, då kände jag mig halv..Sjukt nöjd över att ha fixat det iaf, jag funderade länge på att ta strafftumme istället men sen bestämde jag mig för att inte vara en sån som bangar. Klart jag vågar liksom!

Nu väntar jag med spänning på Kissapans Brus-skylt.

Nu drar jag mot Duved då

Har fortfarande inte fixat hatten men jag jobbar på saken.

Så här ser jag ut iaf:

Ser ni hur skräcken lyser i ögonen på mig?


Men vad fan, klart jag vågar!
Nu kör vi.

Dessutom

Vet jag inte riktigt vad High Jacks är men jag hittade en hemsida, kan det vara rätt måntro? Kan vara bra att veta vad jag  letar efter om jag måste ta till plan B.

Men jag tror starkt på Kicki, jag har ju falukorven så hon lär ju komma till mig.

Å herrejävlar

Jaha, uppdrag alltså.. Countryfestival alltså.. Cowboyhatt alltså.. Kicki alltså..

Detta kommer bli intressant.

Jag har iaf varit iväg och köpt mig en falukorv att locka Kicki Danielsson med så autografbiten är mitt minsta problem, att få tag på en hatt är värre. Alla jag känner som kan tänkas ha en hatt är antingen bortresta eller fast beslutade att bära sina hattar själv. Hade jag fått gå på en förfest hade det varit enklare att ordna, jag är grym på att supa kläderna av folk.
 
Om jag inte lyckas få tag på nån hatt, misslyckas jag då med uppdraget trots att jag fixar allt det andra?
 

Jag jagar vidare.

/Rantamäki

YIIHAA!

Kissapan rapporterar från Götelaborg!

Inga sura miner här inte! Mitt uppdrag är som sagt en bit kaka. Var på väg att svara i natt med ett: "du ska dö", men gjorde det inte.

Rantamäkis helguppdrag v27 kommer här!

I kväll är det kåntryfestival i Duved!!

Då ska Rantamäki först uppbringa lämplig klädsel. Hatt är obligatorisk (en kowbojsar hatt alltså), chaps är ett helst och rutig skjorta är ett "till exempe"l. Boots är också att önska.

Sen skall Rantamäki utan förfest med andra, och själv, åka till Duved för att gå på festival! TJO!

Men uppdraget är inte slut med det. Kikki Danielsson kommer att befinna sig i Duved under kvällen. Rantamäki skall under festivalbesöket få Kikkis autograf. På bringan. Du får använda dej av dina socialakontakter i Duved för att klara uppdraget. Men eftersom jag är barmhärtig och inser att säkerheten kommer att vara stor runt Kikki så duger även High Jacks alla autografer. På bringan (inte pattarna, högre upp)

Kör. Ett bidrag kommer för biljetten, resten sköter du själv.

/Kissapan

Kissapans helguppdrag v. 27

Jag misstänker att Kissapan är lite sur på mig, vet inte riktigt varför men det kan ha att göra med de sms jag skickade till henne i natt. Men egentligen, är det verkligen mitt fel att hon inte stänger av ljudet på telefonen när hon ska sova? Är det mitt fel att hon har en monsterjobbig sms-signal? Hmm skulle inte tro det va? Jag har inte hört av henne än så det återstår att se om hon kan tänka sig ett bonusuppdrag i helgen, ni kan väl tjata lite på henne, det kommer bli kul.Jaja skitsamma, här kommer ditt helguppdrag du din kissapa:

Du ska tillverka en skylt, jag ser framför mig typ en studentskylt men om det inte går funkar en vanlig stor kartongbit också.

 

På skylten ska det, med stor text, stå Jag har åkt ända från Åre för att se Brus Sprinnstin! (Om du vill får du byta Åre mot Duved men inte ens mitt rättstavningsprogram känner till din hemby..)

Denna skyllt ska du stolt bära på väg till konserten, i kön och, om säkerhetsvakterna tillåter, under konserten i fråga.

 

Bit av en kaka, eller hur?

Lycka till!


Bra jobbat Kissis!

Fick ett mms av Kissapan för ett par timmar sen, hon firade sina avslutade 48 timmar på mixad föda med en påse minimorötter. Jag är faktiskt grymt impad av att hon fixade detta och att hon fixade det utan att gnälla särskillt mycket. Jag har klurat på hennes nästa uppdrag och tror att jag kommit på ett som kan passa. Har dock fått ett önskemål från en hemlig gästuppdragsgivare, vet inte hur jag ska göra faktiskt.

Det märks imorgon helt enkelt, då presenterar vi varandras helguppdrag. Jag är grymt nervös men även sjukt nyfiken.


That's all for now
/Rantamäki

Ny header

Vi har som ni ser en ny header. Sitter fortfarande på tåget, tittar på Stalin, skrattar, vänder huvudet ut för att begrunda. Sen tittar jag på Stalin igen och skrattar. Så klart du vågar.


Äsch. det funkar inte. Ni fattar när ni ser den.

Redovisning Lady Mix-A-Lot

Sitter på tåget nu, klockan är 09.31, har inte ätit något som inte har varit flytande på över ett dygn. Uppdraget slutar ikväll klockan 19.00.

Frukosten bestod av en Naturdiet, kaffe och Froosh. Det är konstigt att det faktiskt smakar gott bara för att man är hungrig, Naturdieten alltså. Jag fattar inte hur människor överlever.

På avföringsfronten intet nytt. Bajsade igår efter frukost, hoppas på underverk av kaffetåren. Jobbigt för mina medresenärer.

Tåget avgick från Östersund klockan 05.54, konstig tid, så när vi kom på tåget så somnade jag iallafall snabbt. Matt Mustang tycker att han aldrig kan sova på varken tåg eller i bilar så han somnade efter en kvart. Jag hoppade över till sätet bredvid för att kunna bre ut mig något, glömde dock att jag har en kort kjol på mig. Efter en stund vaknade Matt upp och stirrade på mig tills jag vaknade till. "Man ser ditt sköte" sa han bara, vände på huvdet och somnade om. Tack älskling, skyl mig istället.

Det är fint det här med tåg ändå, jag gillar att åka tåg. Man får göra det man helst vill hur mycket som helst: läsa, sova, äta (inte just den här gången, men iallafall). Tyvärr har dom även på tågen uppfunnit internet. Satan.

Just det! Middagden igår var grönsakssoppa, Matt Mustang var barmhärtig nog att köpa hem ingredienser innan jag visste vad uppdraget skulle vara. Man kan ju tro att det ska vara det som är mest okej att mixa, men nej. Det blev som en löslös rotmos. Mättande, jag åt upp nästan hela portionen, men inte särskilt eggande.

Jag ser fram emot kvällen. Det ska bli intressant om vi kommer i närheten av något ölhak och se hur många klunkar öl jag hinner med innan det slår till. Det kan inte krävas mycket efter en flytande / mixad diet i 48 timmar! YEAH! Billig kväll med andra ord. Imorgon fortsätter färden mot Gbg i bil. Jag och Matt ska checka in på det fashionabla Hötell Günnar någon gång under eftermiddagen, och sen är det ölhäng, Liseberg och Bruce för hela slanten.

Bilderna kommer senare, har laddsladden i väskan.

/Kissapan

P.S Jag har ingen egen blogg, det är därför jag våldtar denna. Rantamäki däremot har fullt upp med sin egen blogg.

Stavfel

Ser nu att jag ofta stavar käpprätt åt helvete. Men det skiter jag i.

Bloggtoppen

Så, då är vi med på Bloggtoppen, under kategorin Humor.

Tyvärr är vår debut ednast på plats 55. Vad ska vi gör åt det?

Försöker få med en bild på ett skärmdump, men jag är så sjukt oteknisk.

Fortfarande rätt hungrig, vi får se om drygt ett dygn hur mycket man kan tappa i vikt av att bara äta flytandeföda. Tur att det är jag och inte Rantamäki som fick detta uppdrag.

/Kissapan

Lady Mix-A-Lot lunch

Okej, här kommer lunchen. Tacosrester från gårdsgen. Mums skulle jag i vanliga fall tänka, inte så mycket idag.Det blev inte så tokigt som man kan tro. Smakade som barnmats-taco. Fast starkare. I min lilla mix är det: Isbergssallad, ananas, tacoskal, het salsa, youghurt, gurka, paprika, köttfärs.

En otippad sak som händer för tillfället är att RAntamäki har DÅLIGT SAMVETE! Wow, det trodde jag aldrig att hon skulle få.

Vi hade ett redaktionsmöte på tu man hand per telefon igår, efter att jag sagt att vi ska resa imorgon. Rantamäki tyckte att vi skulle byta uppdrag, eller korta ner det. "NEJ!" sa jag bestämt. Nu har vi kommit överens om att köra på, trots hinder.

/Kissapan

Första redovisningen

Goddag.

Morgonen har varit okej. Förutom att jag har varit och är sjukt hungrig. Jag måste nämligen erkänna att jag inte äter upp mina portioner, men jag tar flera tuggor, smakar inte bara. Stödäter Modifast, slem med choklad/havresmak, MEN det är flytande.

Frukost: fil, linfrö, sesamfrö, russin, mjukmacka med smör och leverpastej. Tyvärr var rödbetorna slut. Müslin glömde jag känner jag nu. Till det drack jag kaffe och juice.


Bevis på att jag verkligen åt:

Bloggkommentatorerna

Tar över deras jobb en kort stund.

Kolla den roligaste bloggen, efter vår förstås.

Stureplans Vackraste

/Kissapan

Jaha och vad ska jag göra då?

Jag får som sagt inget nytt uppdrag fören på fredag vilket iofs kan vara skönt, då har jag ju tid på mig att:

Bilden är snodd från http://6bilder.se   Tack Noah (bilden är snodd från 6bilder.se)
ta igen förlorad sömn


sortera mina seriealbum


och snygga till i smörpaketet.

Men det känns ändå tomt på nåt sätt. Därför ger jag nu er läsare chansen att ge mig ett extra uppdrag. Lämna förslag här i kommentarsfältet och om det är nåt som låter kul så lovar jag att utföra det. Får jag inget förslag som känns lockande just nu så kommer de kanske ändå till användning senare, vid en eventuell idétorka.Bring it on!

/Rantamäki

Lite av dagen

Jag fick presenter när jag hämtade barnen hos Rantamäki igår:
Jag öppnade brevet:
Jag trodde hon skulle vara snäll. Men jag fick tillbaka Wargentin t-shirten som jag gav henne när jag lämnade kidsen. Sen fick jag också en lök. Fulgul och säkert skitäcklig.
Dags för lite modebloggsinslag. Köpte nya handskar igår, dom passade perfekt:
Tyckte att det luktade lite skumt när jag satt eller var runt matbordet. Där stod en tillbringare.
Just det.. Vi har äntligen byggt klart Fritzl-hörnan:Nu ska vi bara lura ner nått av barnen och komma på en bra ursäkt för försvinnandet för det andra. Nej, just det... jag är ju alldeles ovetandes.

Förövrigt är jag stokad över uppdraget. Förutom att vi ska till Östersund imorogn för att sen åka vidare till Stockholm och till sist Göteborg. Tycker mest synd om Mattis som måste spendera en hela dag med mig på tåget, när kan knappt kommer att kunna äta något. Kanske kommer att bli något grinig.

Jag är desto mer stokad över att ge Rantamäki sitt andra uppdrag för veckan på fredag. Det hoppas jag att hon ser fram emot. Fast å andra sidan kommer jag att få mitt andra då. Hm.

Hjälp oss nu att komma in på bloggtoppen.

/Kissapan

Kissapans uppdrag #1 v.27 (aka Lady Mix-a-Lot)

Ok, ribban är lagd, jag har berövats på sömn under en hel helg. Jag har tvingats till matlagning. Jag har sett på Staj Wåjs fler gånger än jag kan räkna till. Jag har försökt duscha en fyraåring med vattenfobi. Jag har helt enkelt gjort en hel massa saker som jag inte har någon direkt fallenhet för. Som tur var har jag haft en åttaåring till hjälp.
Men vart var jag nu? Jojustdet, vid den liggande ribban. Hur ska jag kunna toppa det här?

Jag bestämde mig för att göra en Alex Schulman, jag snor en idé från någon annan.

Club Vegas-pojkarna kan det där med utmaningar och just mixerutmaningen kändes passande för en kissapa.

Jag lyckas tyvärr inte länka direkt till deras inlägg så jag har kopierat det viktigaste:
"Under 78timmar måste all mat man äter vara mixad. Dryck i alla dess former är OK. Hur ser ens bajs ut – om man bara äter mixad mat? Kommer man få problem med tarmarna? Hur äckligt är det att mixa köttbullar och makaroner? Hur skumt är det att mixa sina frukostmackor?"

Nu tyckte jag att 78 timmar var lite väl att ta i, jag tror helt enkelt inte att hon fixar tre dagar så vi minskar lite på tiden. 48 timmar får det bli.

Alltså Kissapan; under två dygn måste du mixa allting du äter. Du ska äta som vanligt och samma sak som resten av familjen. Fast du ska mixa din portion. Dryck är som sagt ok men allt annat ska finfördelas med mixer, även fil och flingor. Känner du för att äta lite chips? Kör på men de ska mixas först. En nattmacka kanske? Mixa på.Lycka till!

Redovisning uppdrag no2

Här kommer filmen. Läs tidigare inlägg under kategorin KIssapan om ni inte fattar.
Skynda nurå Kissapan

Jag har Kissapans nästa uppdrag färdigt men vill inte lägga upp det här fören vi alla har fått en ordentlig redovisning av det förra.

Öka takten liksom.

Rantamäki!

Hur i hela helvetessatansjävlabajskorvsskit får jag in filmkuken?

/Kissapan

P.S Har sett hela uppdraget, det är en mycket bladig människa "caught on camera". Ojoj. Om Rantamäki tyckte att det var jobbigt att höra sin egen röst, så ska ni veta hur det känns för Kissis just nu.

Upphittat minne 2

Hittade gruppbilden. MEN, inte mig själv. Var jag verkligen med på detta. Om jag inte var det, var var jag?Men det var ett fint gäng.

/Kisspapan

Finaldags!

Nu är mitt uppdrag äntligen över, eller ja det tog slut klockan 18.00 men jag har inte haft tid att skriva om det förrän nu. Helgen har varit rolig men ack så utmattande. Jag är som sagt inte den som går upp i ottan och jag viker mer än gärna en heldag åt att ligga på soffan och kolla på Buffy. Nu kom det en Tvåa och försökte jaga upp mig i sängen så där okristligt tidigt och sen skulle jag dessutom ha energi till fullt ös medvetslös hela dagen.
Barnen skulle dessutom ha mat stup i kvarten, jag fattar inte hur folk har tid att äta sådär ofta?
Jag måsta väl ändå få påstå att jag faktiskt ha klarat mitt uppdrag i alla fall. Jag lämnade tillbaks båda barnen med (typ) alla kropsdelar i behåll och med en hel del nytillskott i ordförådet.
Klart och betalt!


Bildbevis på sista dagen som tvåbarnsmorsa kommer här:


Den här burken hittade jag i pojkarnas väska när de kom och jag fattade aldrig riktigt varför den låg där. Till slut frågade jag Ettan, "nämen vi brukar äta det till frukost" säger han då. Så då fick de göra det. Själv åt jag havregrynsgröt.Efter frukost gjorde vi oss snygga.
 


Här.. ehm.. bäddar pojkarna sängen? Det var planen i alla fall.När lunchen var avklarad gick vi ut och gjorde "slime".Slimet bestod av potatismjöl och vatten.
Seriöst, det är skitkul!Tvåan tyckte att det var för kladdigt.
Sen slutade det att regna så vi tog fram vattenslangen istället.Och sen lite mer film.Om jag nån gång får egna barn kommer de att få sjukt fyrkantiga ögon. Det är ju som bekvämt att veta var man har dem..Jag påbörjar middagen och Tvåan ser sin chans att sno kameran. Schetsnyggt..Lök stod på menyn. Såklart!Pojkarna hittade en ny säng att hoppa i. Min säng.StyrketårSen åt vi middag, hade kuddkrig, vek pappersflygplan, kastade boll och gick på promenad med Storsa och vips så satt föräldrateamet i soffan och ville ha tillbaks sina "små änglar".

Snipp snapp snut, så var detta uppdrag slut.

RSS 2.0